пʼятниця, 23 січня 2015 16:19

В Італії повідомляють про "найбільше відкриття" викрадених археологічних знахідок
5

Фото: europe-today.ru

Під час ліквідації італійсько-швейцарської банди контрабандистів було виявлено та конфісковано понад 5000 археологічних знахідок з Італії рекордною вартістю близько 45 мільйонів євро. Італійський міністр культури Даріо Франческіні повідомив про "найбільше досі відкриття" викрадених археологічних знахідок.

Йдеться про 5361 об'єкт, серед яких вази, прикраси, фрески і бронзові статуї, які відносяться до періоду з восьмого століття до нашої ери до третього століття нашої ери. За словами міністра, вони були зібрані під час нелегальних розкопок в Італії. Поліція повідомила, що знайдені предмети були продані в різні країни світу з підробленими сертифікатами автентичності, у тому числі в Німеччину, Великобританію, США і Японію.

Вважається, що за нелегальними розкопками стоять професійні контрабандисти зі Швейцарії та Італії. Награбоване майно було знайдене на кількох складах у Базелі, коли проводилося розслідування проти італійського торговця витворами мистецтва Джанфранко Бекіньї і його дружини. Бекіньї є власником художньою галереї у Швейцарії. Подружня пара була затримана. Італійські органи влади обіцяли, що покажуть конфісковані предмети громадськості.

Зараз ви читаєте новину «В Італії повідомляють про "найбільше відкриття" викрадених археологічних знахідок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі