понеділок, 15 березня 2021 16:43

В Африці розкопали невідоме поселення християн

У єгипетській оазі Бахарія археологи розкопали залишки давніх християнських споруд із гарно збереженими біблійними написами. Релігійний комплекс діяв з IV - VIII ст. н. е.

Керівник франко-норвезької археологічної місії Віктор Гіка розповів, що комплекс складався із 6 секторів. Містили 19 видовбаних у скелі келій, на стінах двох із яких присутні написи. Також археологи розкопали 3 церкви, від яких збереглася лише структура, наземну резиденцію ченців і трапезну. Наземні споруди майстри будували із сирцевої цегли та базальтового каменю, повідомляє Ancient Origins.

Автор: Egyptian Ministry of Tourism and Antiquities
  Копти-християни побудували цілий релігійний комплекс
Копти-християни побудували цілий релігійний комплекс

Символи та написи на стінах залишали копти - прямі нащадки давніх єгиптян, які сповідували християнство. Написи - переважно релігійні тексти з Біблії грецькою мовою. Також вони розповідають про життя ченців у регіоні з V ст. Саме в цей час комплекс діяв найактивніше.

На місці розкопок ще виявили керамічні вироби із грецькими написами та фрагменти тканин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що українці малювали в церковних метричних книгах - показали давні мініатюри

Історики розповідають, що християнське чернецтво вперше виникло в Єгипті на початку IV ст. Його організував близько 305 року святий Антоній. Після його смерті 356-го або 357 року в Єгипті існували 2 види чернецтва - поселення чи колонії пустельників, або ж монастирі, в яких велося повноцінне громадське життя.

У Міністерстві старожитностей Єгипту зазначили, що відкриття важливе, оскільки дає раніше невідому інформацію про планування ранніх монастирських будівель і формування перших чернечих спільнот на теренах Єгипту.

Автор: Egyptian Ministry of Tourism and Antiquities
  Копти-християни побудували цілий релігійний комплекс
Копти-християни побудували цілий релігійний комплекс
Нещодавно у Форт Шиха в провінції Асуан на півдні Єгипту археологи натрапили на цікаву знахідку. Йдеться про залишки храму періоду династії Птолемеїв і римського форту.

Існування храму припадає на роки династії Птолемеїв, яка почалася приблизно за 2 десятиліття після смерті Олександра Македонського, приблизно 323 року до н. е.
Зараз ви читаєте новину «В Африці розкопали невідоме поселення християн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі