вівторок, 19 січня 2021 08:20

Уряд очолила донька прем'єр-міністра

Уряд очолила донька прем'єр-міністра
Індіра Ганді зміцнила імідж своєї країни. Фото: nationaalarchief.nl

Прем'єр-міністром Індії 19 січня 1966-го стала Індіра Ганді - дочка 1-го глави уряду країни Джавахарлала Неру.

Вони належали до касти брахманів – жерців. Індіра Ганді отримала освіту у Великій Британії. З 22 років працювала прес-секретаркою батька. Після його смерті пішла в політику, очолила парламентську фракцію Індійського національного конгресу. Стала членом Національної ради оборони.

Зміцнила імідж своєї країни у світі, націоналізувала 14 найбільших банків. Індія вперше за довгі роки стала незалежною від імпорту продовольства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили орден для збору пожертв на потреби бідних

Індіра Ганді конфліктувала з сикхами - індійцями, які належали до окремої релігійної общини, їх більше 18 млн. Прем'єр-міністра попереджали про можливу відповідь з їх боку. В її особистій охороні було двоє сикхів. Їх таємно завербували екстремісти.

31 жовтня 1984-го охоронець вихопив револьвер й тричі вистрелив у живіт прем'єр-міністра. Напарник випустив автоматну чергу – усього 30 куль. Вбивць схопила охорона, одного застрелили на місці.

Індіру Ганді не вдалося врятувати, вона померла в лікарні. Всього лікарі виявили в тілі 20 куль. Наступного дня про смерть Індрі Ганді сказали народові.

Уряд очолив її син Раджив.

Індійська черниця Тереза 7 жовтня 1950-го отримала дозвіл Ватикану створити в Калькутті власну конгрегацію, яку Ватикан спочатку назвав Єпархіальною Конгрегацією Єпархії Калькутти – пізніше Орденом Милосердя.

Зараз ви читаєте новину «Уряд очолила донька прем'єр-міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі