середа, 02 червня 2021 21:46

Уряд дозволив перенести козацьку церкву із Чернігівщини до Києва

Уряд дозволив перенести козацьку церкву із Чернігівщини до Києва
Церкву з Городища вирішили перенести. Фото: Travel Ukraine & World

Кабмін дозволив перенести Миколаївську дерев'яну церкву XVII-XVIII століття в Національний музей народної архітектури та побуту України в Києві.

"Церкву перемістять з села Городища Менського району Чернігівської області в Національний музей народної архітектури та побуту України для збереження, відродження та використання об'єкта культурної спадщини", - йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства культури та інформаційної політики.

Перенесення називають єдиним шляхом порятунку цієї пам'ятки архітектури національного значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали руїни давнього храму серед поля на Полтавщині

"Церква досконалістю форм і пропорційних співвідношень належить до шедеврів української монументальної дерев'яної архітектури Лівобережжя епохи бароко. Це найбільша з дерев'яних церков, що збереглися на території Гетьманщини", - йдеться в повідомленні.

У селі Нові Млини Борзнянського району Чернігівської області під час робіт у згорілій старій сільській лікарні знайшли давні ікони. Лікарня згоріла ще 16 років тому. Руїни почали розбирати тільки зараз.

Зараз ви читаєте новину «Уряд дозволив перенести козацьку церкву із Чернігівщини до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі