понеділок, 13 липня 2020 16:54

Український спортсмен встановив приголомшливий рекорд

Український спортсмен встановив приголомшливий рекорд
Сергій Бубка занесений до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу кількість світових досягнень у легкоатлетичному спорті Фото: ua-football.com

Легкоатлет Сергій Бубка встановив свій 5-й рекорд на змаганнях у Парижі 13 липня 1985 року. Першим в історії подолав висоту 6 м у стрибках із жердиною, започаткувавши нову еру в даній дисципліні.

Власний рекорд спортсмен побив уже за рік, на Іграх доброї волі у Москві. Тоді підкорив висоту 6,01 м.

Бубка тричі визнавався найкращим спортсменом світу, а 1993 року став першим в Україні Заслуженим майстром спорту. Загалом встановив 35 світових рекордів, з яких 18 на змаганнях у критих приміщеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бубка встановив останній "зальний" рекорд

Найбільшим досягненням вважається стрибок 1994 року на відкритому стадіоні в Сестрієре в Італії. Тоді підкорив 6,14 м. Перед тим подолав 6,15 м у закритому приміщенні в Донецьку. 15 лютого 2014 року цей рекорд перевершив на змаганнях "Зірки жердини" у Донецьку французький легкоатлет Рено Лавіллені. Він підкорив 6,16 м. Сергій Бубка, який спостерігав за змаганнями, щиро привітав нового 28-річного рекордсмена.

"Думаю, що це великий день, фантастичний виступ, я дуже радий, що Рено встановив рекорд в моєму рідному місті, де я взяв 6,15", - коментував тоді спортсмен.

14 серпня 1983-го у Гельсінкі проходив перший Чемпіонат світу з легкої атлетики. На подив усіх фахівців, чемпіоном у стрибках із жердиною став запасний радянської збірної 19-річний Сергій Бубка. Він узяв висоту 5 м 70 см.

Зараз ви читаєте новину «Український спортсмен встановив приголомшливий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі