понеділок, 07 жовтня 2019 17:07

Україні повернули документи часів Першої світової

Україні повернули документи часів Першої світової
Україні повернули документи вивезені зі Львова у 1940-х Фото: life.pravda.com.ua

Польща передала Україні копії документів часів Української Народної Республіки. Їх отримала Львівська національна бібліотека імені Василя Стефаника. Оригінали вивезли зі Львова після Другої світової війни.

Це цифрові фотокопії архівних документів і рукописів Наукового товариства імені Тараса Шевченка. Стосуються історії українських січових стрільців, УНР, ЗУНР та особистого архіву Дмитра Донцова, повідомляє Польське радіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна офіційно дозволила Польщі пошуково-ексгумаційні роботи

У передачі документів взяли участь: директор польської Національної бібліотеки Томаш Маковський, директор Національного закладу імені Оссолінських у Вроцлаві Адольф Юзвенко та директор Львівської національної наукової бібліотеки Василь Ферштей. Копії виготовлено за кошти польських установ.

Незабаром усі документи опублікують на веб-сторінці Львівської бібліотеки.

В Інституті національної пам'яті Польщі очікують скасування заборони на проведення пошукових робіт в Україні. Президент України Володимир Зеленський заявив про відповідне рішення у Польщі у зв'язку з 80-річчям початку Другої світової війни.

Інститут шукає польських жертв сталінізму та нацизму періоду Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Україні повернули документи часів Першої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі