пʼятниця, 28 грудня 2018 16:52

Українці перемогли чисельніший загін ворогів і захопили танк

Українці перемогли чисельніший загін ворогів і захопили танк
Біля села Кореличі Перемишлянського району Львівської області повстанці захопили танк. Фото: prioratos

Поблизу села Кореличі Перемишлянського району Львівської області 28 грудня 1944 року сотня УПА "Полтавці" під командуванням сотенного "Максима" здобула перемогу у бою із чисельнішими двома батальйонами НКВД.

Повстанці знищили понад 300 енкаведистів, ще 90 поранили. Стрільці УПА також захопили ворожий танк.

У бою загинуло 22 партизани, в тому числі сотенний "Максим". Ще 11 було поранено. Місцеві жителі поховали загиблих повстанців у братській могилі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищив 52 танки у 28 боях - загинув найкращий танкіст за історію війни

На початку 1990-х на цьому місці насипали курган і поставили металевий хрест з таблицею. На ній прописані імена загиблих стрільців УПА.

Верховна Рада надала статус учасників бойових дій борцям за незалежність України у XX ст. Ними визнали воїнів Української повстанської армії, війська отамана Тараса Боровця "Поліська Січ", Української народної революційної армії та збройних підрозділів Організації українських націоналістів.

Закон набуде чинності за три місяці. Кабмін має розробити механізми надання пільг і статусу ветеранам визвольних змагань.

Зараз ви читаєте новину «Українці перемогли чисельніший загін ворогів і захопили танк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі