понеділок, 15 лютого 2021 01:13

Україна передала Франції викрадену картину

Україна передала Франції викрадену картину
Картину з французького музею виявили у Києві. Фото: Укрінформ

У французькому місті Нансі представники України передали Франції картину художника Поля Сіньяка "Порт Ла-Рошель", яку викрали у 2018 році з музею.

Посол України у Франції Вадим Омельченко і мер Нансі Матьє Кляйн підписали акт передачі картини місту і місцевому музею образотворчого мистецтва, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні завдяки нашим спільним зусиллям картина Поля Сіньяка повернулася до Нансі. Я надзвичайно радий, що Україна виконала свою важливу місію у поверненні цього шедевру до Франції. Українські й французькі експерти чудово виконали свою роботу. Україна, яку я представляю, є надійним другом і партнером Франції", - заявив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старовинну картину викрали з музею під час карантину

Навесні 2019 року картину виявили у Києві під час обшуку у підозрюваних у вбивстві бізнесмена Сергія Кисельова. Її вартість оцінюють у €1,5 млн.

У Києві, в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, 14 липня презентували картину французького художника ХVIII століття П'єра Луї Гудро "Закоханий погляд". Цього року її повернули до України зі США.

Зараз ви читаєте новину «Україна передала Франції викрадену картину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі