неділя, 05 липня 2020 10:15

У Відні знайшли поховання отамана українського війська

Могилу начальника штабу корпусів Української галицької армії Фердинанда Льонера відшукали у Відні.

"Вихованець львівського Пласту Тарас Піняжко, тепер – віденський архітектор, буквально за кілька годин розшукав могилу, керуючись отриманою від мене інформацією. Могила Льонера в стадії ліквідації із 1999 року (не проплачена). Поховання знаходиться на Мацлайнсдорфському лютеранському цвинтарі, що у 10-й дільниці Відня. У цій же могилі упокоєна також й дружина – Ірина Вахнянин", - на сайті Історична правда повідомляє історик Юрій Юзич.

Автор: istpravda.com.ua
  Могила Фердинанда Льонера у Відні знаходиться у стадії ліквідації
Могила Фердинанда Льонера у Відні знаходиться у стадії ліквідації

Для врятування поховання українського офіцера і його родини просять звертатись на адресу Пласту у Австрії: Ukrainischer Pfadfinderbund in Österreich PLAST, Fred Zinnemann Platz 2/1/19, 1030 Wien, Österreich Austria. Електронна пошта: [email protected]. Сторінка в Інтернеті: www.plast.or.at.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розшукують родичів українських героїв, щоб заплатили за місця на цвинтарях у Австрії

Фердинанд Льонер (1886-1956) - австрійський німець. Добровольцем вступив до УГА, дуже швидко вивчив українську мову. Брав участь у поході на Київ і боях з армією Котовського під Житомиром. Був одружений з українською націоналісткою Іреною Вахнянин (1898-1978), подругою розвідниці УВО Ольги Басараб. У 1930-х роках працював у Москві – військовим аташе Австрії та Німеччини. Писав спогади про українську визвольну боротьбу.

Зараз ви читаєте новину «У Відні знайшли поховання отамана українського війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі