четвер, 26 травня 2016 18:05

У Росії заборонили чотири збірки Дмитра Павличка
2

Фото: http://ua.racurs.ua/

Чотири збірки творів українського поета і громадського діяча Дмитра Павличка визнані експертом Інституту мовознавства російської Академії наук як антиросійські

Про це свідчать копії експертизи 24 книг, вилучених під час обшуку в Бібліотеці української літератури в Москві, які опублікував адвокат директора бібліотеки Наталії Шаріної Іван Павлов у Facebook.

На думку завідувача відділу психолінгвістики інституту РАН Євгена Тарасова, поетичні збірки Павличка "Пам'ять", "Час: Поезії", "Аутодафе: вірші, пісні, поеми" і "Потоп: Поезії", "об'єднані духом українського націоналізму і ненависті до Росії". Йдеться в Ракурс.

Такі висновки він робить з ужитку поетом на адресу РФ таких слів як "москалі", "петровська орда", "москальня", "кремлівські паразити" і "кремлівські хрестоносці".

Дісталося від критика навіть дитячому журналу "Барвінок", в якому експерт знайшов екстремізм.Зокрема, у реченн і "- Вперед на укропов! — кричав невеликого росту москаль..." і у використанні слова "рашисти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 63 роки тому в ГУЛАГу повстали "бандерівці"

"Окремо зазначається згадка участі російських військових в українському конфлікті, що, на думку експерта, не відповідає дійсності", — написав адвокат Іван Павлов.

Нагадуємо, що у Дніпрі з'явився перший музей АТО просто неба. Тут представлено 400 справжніх експонатів.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заборонили чотири збірки Дмитра Павличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua