четвер, 26 листопада 2020 17:00

У польському місті назвали сквер на честь генерала армії УНР

У польському місті назвали сквер на честь генерала армії УНР
У серпні 1920 року спільна операція військ УНР та польських військ дозволила зупинити наступ більшовицьких військ на Європу. Фото: twitter.com/adeshchytsia

Сквер на честь генерала армії Української Народної Республіки Марка Безручка з'явився у польському Ґданську.

Про це повідомляє посольство України в Польщі у Facebook.

"Сквери імені Генерала армії УНР Марка Безручка у Варшаві та Кошаліні, перехрестя у Вроцлаві, а сьогодні - рішення також і міської влади Ґданська. Дякуємо президенту Ґданська, голові та депутатам міської ради за підтримку цієї ініціативи", - написали у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загиблим на Донбасі військовим відкрили пам'ятник

У серпні 1920 року спільна операція військ УНР та польських військ дозволила зупинити наступ більшовицьких військ на Європу.

Тоді завдяки вмілій обороні Замостя під Варшавою українськими та польськими частинами під командуванням полковника армії УНР Марка Безручка Війську Польському вдалося здобути перемогу. Це зруйнувало плани більшовиків щодо поширення "червоної" революції в Європі.

У польському місті Скерневиці Лодзького воєводства лідера Директорії УНР Симона Петлюру зобразили на монументі "Напередодні Варшавської битви". Пам'ятник присвячений підтримці Польщі іншими країнами під час польсько-радянської війни 1920 року.



Зараз ви читаєте новину «У польському місті назвали сквер на честь генерала армії УНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі