вівторок, 11 травня 2021 13:55

У печері знайшли сховок часів Першої світової
4

В Італії виявили речі австрійських солдатів
Фото: edition.cnn.com
В Італії виявили речі австрійських солдатів
В Італії виявили речі австрійських солдатів
В Італії виявили речі австрійських солдатів

У горах північної Італії виявили схованку з артефактами часів Першої світової війни.

У печері під час війни перебували 20 австрійських солдатів. Вони дислокувалися на горі Скорлуццо на альпійському фронті, сказав італійський історик Стефано Морозіні, передає НВ.

Печеру виявили після того, як навколишній льодовик розтанув. Всередині знайшли їжу, посуд, шкіряні куртки й інше.

"Артефакти ілюструють погане повсякденне життя солдатів, яким доводилося мати справу з екстремальними умовами навколишнього середовища. Боротися зі снігом або сходами лавин, але також боротися з противником", - сказав Морозіні.

П'ять років на цьому місці виявили тіла двох солдатів. З ними були документи, що дозволяють їх впізнати та передати тіла сім'ям.

Артефакти з печери стануть частиною колекції, яку планують відкрити наприкінці 2022 року в музеї у місті Борміо на півночі Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жили австрійці в галицькому селі - добірка фото

"Знахідки в печері на горі Скорлуццо дають нам після більш як 100 років зрізу життя на висоті понад 3 тис. м над рівнем моря, де час зупинився 3 листопада 1918-го, коли останній австрійський солдат закрив двері та спустився вниз", - йдеться в пресрелізі музею.

Перша світова війна була першою війною зображеною на кольоровій фотографії. Кольорова фотографія Першої світової війни стала можлива завдяки процесу автохрому винайденого братами Люм'єр 1907 року. Відомо, що Першу світову війну знімали 19 військових фотографів, велика частина з них була з Франції, кілька фотографів з Німеччини й інших країн.

Зараз ви читаєте новину «У печері знайшли сховок часів Першої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі