пʼятниця, 28 лютого 2020 09:10

У печері виявили залишки 72 людей

У печері виявили залишки 72 людей
Сотні людських кісток виявили просто у печері Фото: ancient-origins.net

Археологи за допомогою безпілотника виявили печеру із залишками 72 людей на острові Гран-Канарія. Майже усі датуються VIII - X ст. Належать гуанчі - доіспанським тубільцям Канарських островів.

На кістки натрапили торік, але не розповідали, побоюючись розграбування чи ушкодження. Всього нарахували рештки 62 дорослих і 10 немовлят, кістки яких датували XV ст. Саме в наявності останніх унікальність поховання для островів. Поруч виявили також похоронні кожухи зі шкіри тварин та матеріалу рослинного походження, повідомляє The Ancient Origins.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під церквою виявили стіну з людських кісток

Гуанчі були нащадками берберів з Лівії - вихідцями з північної Африки. Вони переселилися на острови близько 1 тис. років тому та жили у печерах і примітивних хатах, займалися полюванням та збиральництвом, мали зачатки землеробства. Відоми тим, що подібно єгиптянам муміфікували представників знаті, яких ховали у печерах і будували пірамідальні споруди по всьому острову. У результаті завоювання майже розчинилися з іспанськими поселенцями.

Археологи наполягають, щоб влада закрила печеру та зберегла її, як історичну пам'ятку.

Археологи розкопали давньоримське кладовище на місці будівництва нової школи у містечку Сомертон, Велика Британія. Залишки 50 людей датують між 43–410 роками н.е.

Предмети у похованнях засвідчують велике багатство та статус небіжчиків.

Зараз ви читаєте новину «У печері виявили залишки 72 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі