понеділок, 31 грудня 2018 08:20

У Нью-Йорку в новорічну ніч піднімають кришталеву кулю

У Нью-Йорку в новорічну ніч піднімають кришталеву кулю
Площа Таймс-сквер в Нью-Йорку на Новий рік. Фото: https://planetofhotels.com

31 грудня 1904 року у світі вперше масово святкували Новий рік на площі Таймс-Сквер у Нью-Йорку.

Площа Таймс-сквер в Нью-Йорку (англ. Times Square) - площа в центральній частині Манхеттена в місті Нью-Йорку в США, розташована на перетині Бродвею та Сьомої авеню. Площа отримала свою назву від раніше тут розташовувався головного офісу газети Нью-Йорк Таймс (англ. The New York Times).

У 1904 році нью-йоркський видавець Адольф Очс переконав тодішнього мера Нью-Йорка побудувати там же станцію метро і назвати Таймс-Сквер. На честь видання один із хмарочосів і сама площа були перейменовані і відбувся феєрверк. У 1907 році салюти в місті заборонили, і газета стала зустрічати Новий рік спуском кришталевої кулі зі шпиля висотної будівлі.Щороку 31 грудня в 23 год.59 хв. опускають кришталеву кулю, знаменуючи початок Нового Року. На сьогодні цей новорічний захід у Нью-Йорку щорічно на власні очі спостерігають сотні тисяч людей, заповнивши всю площу і сусідні вулиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Гроші на найвідоміший чоловічий журнал видавець позичив у матері

В середньому в новорічну ніч на площі збирається 750.000 глядачів, а в переддень Нового 2000 року по приблизними оцінками зібралося 2 млн. Чоловік, заполонивши не тільки площа і прилеглі вулиці, а й кілька кварталів навколо, таким чином побивши рекорд з серпня 1945 року, коли зазначалося закінчення Другої Світової війни.

Під час Другої Світової війни традиція була замінена хвилиною мовчання, яку порушували записом дзвону церковних дзвонів.

Перший номер чоловічого журналу Playboy вийшов 10 грудня 1953 року в американському місті Чикаго. На обкладинці була Мерилін Монро - на той час маловідома актриса. Тисячу доларів позичив у матері 27-річний Х'ю Хефнер, щоб видати цей номер.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку в новорічну ніч піднімають кришталеву кулю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі