середа, 14 квітня 2021 01:13

У музеї виставили відреставровані старовинні ікони

У Кропивницькому до обласного музею мистецтв після реставрації повернули 3 ікони, датовані XVIII-XX ст.

Відреставрували ікони "Хрещення або Богоявлення Господнє", "Відсічення голови Святого Іоанна Предтечі" та "Богородиця Почаївська", передає "Суспільне".

Разом з іконами відреставрували ще 4 графічних твори XIX ст. Роботи відновлювали у Харківській філії національного дослідного реставраційного центру України.

"Ікони та картини реставрували від одного до двох років. Реставрація була безкоштовною. В кожної з цих робіт своя історія, наприклад, ікони у свій час передали нам з деяких храмів. З понеділка почнемо чіпляти кріплення до цих робіт і готові показати їх нашим відвідувачам у сакральному залі музею", - повідомила директорка музею Тетяна Ткаченко-Суханова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відреставровану картину фламандського художника

На реставрацію відвезли ще 13 робіт – 2 ікони та 11 картин.

"Ми не можемо просто так взяти і відвезти картини на реставрацію. Спершу звертаємося до реставраційного центру, надаємо фотографії і описи проблем, і вже потім, коли нам погоджують, відвозимо на реставрацію. Наприклад, невеликі ікони нам відновлюють у Харкові, великі в Одесі", - додала деректорка.

Автор: suspilne.media
  У Кропивницький повернули відреставровані картини
У Кропивницький повернули відреставровані картини
Автор: suspilne.media
  У Кропивницький повернули відреставровані картини
У Кропивницький повернули відреставровані картини

У Львівському історичному музеї виявили зображення невідомого чоловіка з монетами під портретом польського короля Яна III Собеського. Згідно з музейними актами картина датується ХІХ ст. Полотно вирішили реставрувати та виявили прихований портрет.

Зараз ви читаєте новину «У музеї виставили відреставровані старовинні ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі