середа, 12 вересня 2018 16:19

У могилі воїна виявили скелет і прикраси знатної жінки

Біля міста Петрас на грецькому острові Крит археологи знайшли кілька багатих поховань віком 4-4,5 тис. років. В одному з них були останки чоловіка, поруч із якими лежав короткий бронзовий меч. Пізніше до поховання чоловіка "підселили" останки знатної жінки. Її поховали з цінностями: намистинами з золота, зі срібла, кришталю, сердоліку та яшми.

Археологи зробили висновок, що припалацове кладовище в Петрас було найбільшим мінойським некрополем Крита. Територія некрополя належала знатним родинам, повідомляє видання Greek Reporter.

Автор: Greek Reporter
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археолог заперечив мирний характер мінойської цивілізації

За весь час розкопок тут знайшли 26 монументальних усипальниць площею від 45 до 150 кв. м. Також відкопали 5 гробниць із необтесаного каменю.

Монументальні усипальниці, знайдені у Петрасі, іноді називають "похоронними будинками" - вони повторюють розміри і пристрій житлових мінойських будинків. Такі гробниці були поширені на півночі та сході острова: прямокутні похоронні камери, розділені на кілька приміщень, увінчані плескатим дахом.

Палац у Петрасі був зруйнований у XIV ст. до н.е. Некрополь ще деякий час функціонував: археологи виявили тут сліди проведення ритуальних церемоній. Можливо, тут вшановували предків до XII ст. до н.е , поки мінойська цивілізація не згасла остаточно.

На грецькому острові Крит фермер припаркувався під деревом, але відчув, що земля просідає й переставив машину. Вийшов із машини та побачив яму в землі, шириною близько 1,2 м.

Чоловік зазирнув всередину, помітивши якісь предмети. Після чого зв'язався з місцевим міністерством культурної спадщини, яке надіслало археологів для визначення знахідки.

У похованні знаходилися 2 труни і 2 десятка артефактів, що належать до епохи пізнього мінойського періоду.

Зараз ви читаєте новину «У могилі воїна виявили скелет і прикраси знатної жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі