середа, 02 грудня 2020 18:22

У лісі знайшли середньовічну холодну зброю

У лісі знайшли середньовічну холодну зброю
Ніж називається скін-зу, що означає "чорний" або "прихований ніж" . Фото: thehistoryblog.com

У Шотландії місцевий житель міста Пенік'юїк Крейг Джонстон знайшов середньовічну зброю. На ніж чоловік натрапив у лісі. Він був у землі, виглядав як металевий конус з геральдичної лілією.

Коли чоловік очистив і відкрив ніж, лезо легко вийшло з піхов разом з 2 шматками шкіри, які захищали зброю від зносу, пише The History Blog.

Ніж називається скін-зу, що означає "чорний" або "прихований ніж" гельською мовою. Це варіант прихованої зброї, що використовувався дворянами, настільки малий, що її можна було легко сховати в рукавах або поясі.

Зброя із лезом має всього 7,62 см завдовжки. Виготовлена із високоякісного леза з порожнистим заточуванням. Ручка у формі геральдичної лілії із бронзи, яка, можливо, спочатку була позолочена.

Експерт, який досліджував ніж, вирішив, що він датується XVI ст. Інші історики оцінили його як "відносно сучасний". Але Крейг Джонстон провів радіовуглецеве датування зброї за свій кошт і виявив, що об'єкт був набагато старшим. Шкіра датується періодом між 1191 і 1273 роками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли нетипове поховання воїна скіфської доби

Археологи виявили масове пізньосередньовічне поховання 20 чоловік у місті Віанен, Нідерланди. Помітили його, наглядаючи за будівництвом нового міського каналу.

Усі останки належали чоловікам віком 15-30 років. Учені розповідають, що могильник розташований за стінами знищеного пожежею 1696 року міського замку Батештайн, на місці замкових стаєнь. Оскільки людей ховали одночасно, складали штабелями в одному місці, вони могли померти від чуми, холери чи загинути в бою.

Зараз ви читаєте новину «У лісі знайшли середньовічну холодну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі