пʼятниця, 14 вересня 2018 23:13

У Криму знайшли кістки давньої жирафи

У Криму знайшли кістки давньої жирафи
Кістки давніх тварин знайшли в печері. Фото: Daily Mail

В окупованому Криму в печері вчені знайшли кістки стародавніх жирафа, дикобраза і південного слона.

Печеру з кістками виявили на одній з ділянок будівництва траси "Таврида". Знахідки дозволяють говорити про те, що колись на території півострова були африканські тропіки, розповів методист музею зоології Кримського федерального університету імені Вернадського Дмитро Старцев, передає ТАСС.

Карстову печеру знайшли в околицях селища Зуя Білогірського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татари і античні руїни – Крим на фото французького мандрівника

"Є останки, які можна добре визначити. Серед них - древній південний слон, носоріг Мірка, олені, антилопи, коні, а також верблюд і жираф, поки невизначених видів. Ми поки встановлюємо. Трапляються також кістки дикобраза, дрібних гризунів", - каже Старцев.

Дослідники вважають, що печера була лігвом древніх хижаків - койотів, вовків, ведмедів, шаблезубих кішок і гієн протягом декількох тисячоліть. Можливий вік останків становить від 800 тис. до 2,5 млн років.

На Керченському півострові в Криму вчені виявили добре збережені скам'янілі кістки стародавнього кита. Їм близько 10 мільйонів років.

Зараз ви читаєте новину «У Криму знайшли кістки давньої жирафи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі