понеділок, 27 листопада 2017 23:13

У Криму знайшли давнє поселення

У Криму знайшли давнє поселення
Окупанти проводять розкопки на Керчинському півострові. Фото: most.life

Біля Керчі в окупованому Криму російські археологи досліджують стародавнє поселення і 17 курганів.

На його території селилися хозари, кримські татари та античні народи, передає "Крым.реалии".

"В ході археологічних досліджень виявлено численні кам'яні кладки, залишки поховань. Ми побачили фрагменти старих будинків, вогнищ. Збереглися стіни зі слідами ремонту різних епох. Ці дослідження дозволять глибше вивчити історію життя людей на території Східного Криму", - заявив керівник археологічних робіт, кандидат історичних наук Юрій Бєлік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму виявили давньоримську садибу

Археологи знайшли турецькі глиняні курильні трубки XVII-XVIII століть, посуд, прикраси хазарської епохи, античну кераміку, предмети побуту бронзового століття, монети.

З 2015 року в Криму проводять розкопки на територіях, на яких заплановані автомобільні дороги, автоподходи і залізничні підходи до споруджуваного Керченській мосту.

У Міністерстві культури України заявляли про плани звернутися до ряду міжнародних організацій з проханням відреагувати на незаконні розкопки, які російські археологи продовжують проводити на території анексованого Криму.

У с. Віліне Бахчисарайського району Криму археологи виявили ворота до скіфської фортеці. Виявили залишки ворітної вежі, оборонного валу та ділянку кам'яної обкладки.

Зараз ви читаєте новину «У Криму знайшли давнє поселення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі