субота, 18 серпня 2018 23:13

У Криму виявили скелет доісторичного кита
5

Скелет кита знайшли у Керчі
Фото: "Крымский мост"
Скелет кита знайшли у Керчі
Скелет кита знайшли у Керчі
Скелет кита знайшли у Керчі
Скелет кита знайшли у Керчі

На Керченському півострові в Криму вчені виявили добре збережені скам'янілі кістки стародавнього кита. Їм близько 10 мільйонів років.

"Фрагменти скелета - хребетний стовп і ребра - були знайдені в ході археологічних досліджень, що передують будівництво залізниці-підходу до Керченського мосту. Скам'янілості залягали на невеликій глибині - близько метра від земної поверхні", - повідомляє інфоцентр "Кримський міст".

Кістки можуть належати древньому киту цетотерію - предку сучасних вусатих китів. На ранніх стадіях розвитку ці ссавці були менших розмірів, ніж сучасні кити, що досягають 50 м у довжину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татари і античні руїни – Крим на фото французького мандрівника

Знайдений кит досягав у довжину 5 м. Він жив в Сарматському морі, яке займало територію сучасного Керченського півострова.

Черепні кістки тварини не збереглися. Знайшли повністю збережений хребет.

Масове поховання коней розкопали у могильнику Опушки в Сімферопольському районі окупованого Криму. У могильнику виявили поховання людини зі зброєю і бронзовим посудом.

Зараз ви читаєте новину «У Криму виявили скелет доісторичного кита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі