вівторок, 08 вересня 2020 14:22

У колодязі знайшли мумії

У колодязі знайшли мумії
У єгипетському некрополі виявили незаймані саркофаги. Фото: facebook.com/moantiquities

Археологи виявили 13 дерев'яних саркофагів у 11-метровому поховальному колодязі в єгипетському некрополі Саккара. Людей ховали там близько 2,5 тис. років тому.

Поховання залишалося незайманим до сьогодення. Свого часу труни обережно склали одна на одну. На них збереглися навіть фарби, нанесені на дерево, повідомляє Ministry of Tourism and Antiquities.

Наголошується, що поки що ідентичність мумій, похованих у саркофагах, і їх точну кількість не встановлено. На ці запитання планують відповісти протягом декількох днів, бо продовжують розкопки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дізналися причини смерті муміфікованих єгиптянами тварин

Нещодавно іспансько-єгипетська археологічна місія знайшла мумію дівчини-підлітка, яка жила понад 3600 років тому. Розкопки робили на західному березі Луксора в Єгипті.

Дослідження показали, що дівчинка померла у віці 15-16 років, її зріст 1 м 59 см. Тіло поховали в дерев'яному саркофагу, який пофарбували в білий, а потім у червоний колір. У тій частині некрополя, де знайшли саркофаг дівчинки, знайшли ще 12 домовин.

Зараз ви читаєте новину «У колодязі знайшли мумії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі