четвер, 29 жовтня 2015 15:05

У Києві розкажуть про формування території України

У Києві розкажуть про формування території України
Фото: Facebook.com

У суботу, 31 жовтня, о 16.00 в приміщенні Національного музею історії України історик Кирило Галушко прочитає лекцію "Назва і простір: Формування території України".

На основі письмових та картографічних джерел лектор розповість про появу та міграцію назви "Україна" від пограниччя давньоруської доби до Дикого Поля і "країни козаків". Автор торкнеться взаємин "України" і "Малоросії", а також розкаже про утворення та оформлення української етнічної території.

Кирило Галушко - кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії України НАНУ, координатор проекту "LIKБЕЗ. Історичний фронт".

Нагадаємо, "Відкрита школа історії" - це спільний громадський проект від "LIKБЕЗ. Історичний фронт", Національного музею історії України та ГО "Патріотичні ініціативи." Презентація проекту відбудеться 30 жовтня в УНІАН за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 4.

Лекції триватимуть щонайменше до літа 2016 року, раз на два тижні.

Зараз ви читаєте новину «У Києві розкажуть про формування території України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі