четвер, 28 липня 2016 14:25

У Києві покажуть графіку Якутовича

У Києві покажуть графіку Якутовича
Георгій Якутович. "Аркан" (1960, ліногравюра)

3 серпня у столичній галереї "Я" (вул. Хорива, 49б) відкриють виставку українського графіка Георгія Якутовича.

Митець відомий роботами на гуцульську тематику. Георгій Якутович був художником-постановником стрічки "Тіні забутих предків". Робота над фільмом Параджанова згодом надихає його на оформлення оригінальної книги Михайла Коцюбинського. Зрештою, перебування у гуцульському селі спонукає Якутовича до створення окремої графічної серії "Люди села Дземброня". Усі ці твори представлять на виставці, повідомляє Art Ukraine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеське житло Миколи Гоголя перетворюється у руїни

"Звісно, такі два зрізи ("Тіні забутих предків" і "Люди села Дземброня") лише привідчиняють двері до величезного обсягу напрямків, які розвивав Георгій Якутович роками. Однак окремі тенденції творчості відокремлюються вже зараз – а у центрі розташовують бурхливість і неоднорідність синтезу культури та природи Гуцульщини", - розповідає про проект мистецтвознавця Поліна Ліміна.

Як повідомляли раніше, 4 серпня о 16:00 в Музеї книги і друкарства (вул. Лаврська, 9, корпус 9) відбудеться відкриття виставки "Вірю в силу духа…". Вона присвячена 160-річчю з дня народження Івана Франка.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть графіку Якутовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua