четвер, 08 листопада 2012 11:36

У Керчі представили унікальні античні вироби з дерева
9

Фото: Фото: kerch.fm

Керченський історико-археологічний музей розпочинає новий проект - "Музейні старожитності". Основна ідея проекту полягає в показі унікальних археологічних експонатів у вигляді короткострокових виставок в рамках існуючої експозиції "Історія Боспорського царства", повідомляє Кerch.fm.

Новий проект "Музейні старожитності" почав свою роботу з виставки "Античне дерево: грані можливого". На виставці представлені унікальні експонати античного періоду з фондів Бахчисарайського і Керченського заповідників. 1 листопада, виставку відкривали заступник міського голови Керчі Олексій Мілованов і директор Керченського історико-культурного заповідника Тетяна Умрихіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Керчі покажуть унікальні вироби з дерева віком 2500 років

Представники музею розповіли, що чотири дерев'яні предмети перших століть нашої ери, які доставили з фондів Бахчисарайського заповідника в Керч, пройшли етап копіткої реставрації в майстернях Керченського заповідника. Ці рідкісні артефакти будуть експонуватися в Німеччині в 2013 році. Протягом місяця на експонати можна буде подивитися в Керченській музеї.

Це три чаші і підставка у вигляді "курульного" крісла були знайдені в Усть-Альминському пізньоскіфському некрополі. Завдяки особливому температурно-вологому режиму предмети з дерева зберігалися досить добре.

Зі своєї колекції Керченський заповідник представив унікальні піксиди з дерева 5-4 ст. до н.е., а також більш пізні піксиди і гребінь 1-2 ст. н.е., які на сьогоднішній день є класичними зразками боспорського деревообробного ремесла. Піксиди відносяться до предметів туалету. У них зберігалися мазі, рум'яна, білила, порошки, зілля.

Зараз ви читаєте новину «У Керчі представили унікальні античні вироби з дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі