понеділок, 09 грудня 2019 15:50

У Іспанії визнали Голодомор геноцидом

У Іспанії визнали Голодомор геноцидом
У Валенсії Голодомор визнали геноцидом Фото: ukrinform.ua

У парламенті Валенсійської автономії Іспанії Голодомор в Україні визнали геноцидом.

Депутати одноголосно ухвалили постанову "Про підвищення обізнаності та засудження великих злочинів ХХ століття, яким був Голодомор 1932-1933 років", повідомляє Укрінформ.

У постанові йдеться про "найрішучіше засудження нелюдських та геноцидних дій, здійснених тоталітарним режимом Сталіна". Також вона закликає виконавчу владу сприяти "пізнанню та осуду Голодомору - разом із великими злочинами XX століття, диктатурами, формами репресій та знищення людських життів - щоб пам'ять про ці події слугувала попередженням для нинішніх та майбутніх поколінь валенсійців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забужко розповіла, чому український Голодомор унікальний

У засіданні взяла участь генеральний консул України Оксана Драмарецька, діячі української громади. Зустріч із ними провів голова валенсійського парламенту Енрік Морера. Підготовкою та просуванням постанови займалася громадська організація Instituto 9 de Mayo.

Генасамблея ООН одноголосно прийняла "Конвенцію про запобігання злочину геноциду та покарання за нього" 9 грудня 1948-го у Парижі. Цього ж дня відзначають Міжнародний день пам'яті жертв злочину геноциду. Його мета познайомити людей із Конвенцією та вшанувати пам'ять жертв геноциду.

Зараз ви читаєте новину «У Іспанії визнали Голодомор геноцидом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі