пʼятниця, 24 вересня 2021 11:45

У храмі відкопали глечики зі смарагдами
5

У Колумбії археологи виявили вісім керамічних глечиків з металевими фігурками і смарагдами
Фото: Photo courtesy Francisco Correa
Посудини виготовили представники народу муіска близько 600 років
Муіска були відомі своєю вправною роботою з золотом. З ними пов'язують легенди про Ельдорадо

У Колумбії археологи виявили вісім керамічних глечиків із металевими фігурками та смарагдами. Знайшли це всередині храму й прилеглих до нього могилах.

Посудини виготовили представники народу муіска орієнтовно 600 років тому, повідомляє Live science.

Муіска були відомі вправною роботою із золотом. З ними пов'язують легенди про Ельдорадо. Між 1537-м і 1540 роком регіон завоювали іспанці, багатьох муіска вбили.

Археологи виявили храм і могили в руїнах стародавнього міста, розташованого неподалік від столиці Колумбії Боготи.

Фігурки зробили у вигляді тварин і людей зі зброєю. Храм міг бути пов'язаний із поклонінням предкам. Подібні горщики знаходили в інших стародавніх поселеннях муіска. Це могли бути подарунки предкам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газівники відкопали рештки людей, яких поховали з качанами кукурудзи й музичними інструментами

У народу були церемонії, під час яких вождь з'являвся покритий маззю з частинками золота. Це вважають одним із джерел міфу про Ельдорадо.

У джунглях Амазонки в Колумбії знайшли десятки тисяч наскельних малюнків, яким 12,5 тис. років. Відкриття зробили торік, але тримали його в секреті донині. Учені розповідають, що вік знахідки встановили за допомогою зображень вимерлих тварин льодовикового періоду. На скелях можна побачити доістрочиного родича слона мастадонта, палеоламу, вимерлого верблюда, гігантських лінивців і доісторичних коней.

Зараз ви читаєте новину «У храмі відкопали глечики зі смарагдами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі