середа, 16 травня 2018 19:26

У Брюсселі роздавали страви, які їли під час Голодомору

У Брюсселі роздавали страви, які їли під час Голодомору
Рецепти страв отримали від тих, що вижили у Голодоморі. Фото: DW

У Брюсселі, Бельгія, роздавали страви, які українці були змушені їсти під час Голодомору 1932-1933 років.

Українські студенти розмістили фургон зі стравами біля Європарламенту. Пропонували перехожим суп з кори дуба, лушпиння гречки, хвої і шишок, млинці з картопляного лушпиння, яке викидали в колгоспах, та з польових трав і борошна з качанів кукурудзи і хліб на заквасці з льону і бражки з кори дерев і сухих трав-дикоросів, повідомляє DW.

Акція називається "Непідраховані з 1933 року". Учасники роздавали страви та розповідали про Голодомор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші кадри про британця, який розповів світові про голодомор в Україні

"Ми подаємо їжу, приготовлену на основі рецептур з тих часів. Ми отримали їх від тих, що вижили під час Голодомору. Люди реагують досить тепло. Для більшості тема Голодомору не відома", - сказав керівник Української академії лідерства Роман Тичківскій.

Британська дослідниця Енн Епплбаум отримала премію The Duff Cooper Prize за книжку "Червоний голод: війна Сталіна проти України". Приз 5 тис. фунтів стерлінгів (майже 180 тис. грн) Еплбаум отримала на прийомі у Посольстві Франції.

Зараз ви читаєте новину «У Брюсселі роздавали страви, які їли під час Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі