середа, 13 листопада 2019 08:20

Терористи заклали бомби на стадіоні

Терористи заклали бомби на стадіоні
Терористи вбили 100 людей у концертному залі Батаклан. Фото: Associated Press

В Парижі відбулася серія терактів 13 листопада 2015 року. Загинуло 129 осіб. По всій Франції оголошено надзвичайний стан через теракти.

Майже одночасно відбулися кілька інцидентів: вибухи біля стадіону "Стад де Франс", де проходив товариський матч між збірними Франції та Німеччини, на якому був присутній президент Франсуа Олланд, розстріл відвідувачів ресторану, а також інцидент із заручниками в театрі Батаклан. У X окрузі Парижа жертвами нападу на ресторан та бар стали щонайменше 26 осіб.

Вбито близько 100 людей у концертному залі Батаклан, у якому проходив концерт групи Eagles of Death Metal. Поліція провела вночі штурм приміщення із заручниками. Терористи розстрілювали людей у залі з автоматичної зброї та вигукували "Аллах акбар". Під час матчу збірної Франції та Німеччини біля стадіону Стад де Франс від трьох вибухів загинуло троє осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ринку вибухнула бомба: 20 загиблих

Президент Франції Франсуа Олланд оголосив надзвичайний стан на всій території країни, наказав перекрити кордони та привести збройні сили в стан повної боєготовності. "Ісламська держава" офіційно взяла на себе відповідальність за теракти у Парижі. Бойовики були відправлені з поясами смертників та зі зброєю у різні місця в серці столиці. Мета атак - показати, що Франція буде лишатися найбільшою ціллю джихаддиських груп до того моменту, поки країна продовжуватиме поточну політику, - зазначили бойовики.

В індійському місті Делі 13 вересня 2008 року відбувся терористичний акт. Вибухнули бомби у людних місцях.

Зараз ви читаєте новину «Терористи заклали бомби на стадіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі