середа, 20 травня 2020 08:21

Таксиста арештували за їзду зі швидкістю 20 км/год

Таксиста арештували за їзду зі швидкістю 20 км/год
Перше виробництво автомобілів було засновано в 1888 році в Німеччині Карлом Бенцом. Фото https://unsplash.com

Джекоб Герман став першим водієм, якого було заарештовано за перевищення швидкості. 20 травня 1899-го він "мчав" по одній з вулиць Нью-Йорка зі швидкістю 20 км/год. Американського таксиста догнали на велосипедах поліцейські і заарештували. На той час автомобілістам дозволяли їхати не швидше як 15 км/год.

Перше виробництво автомобілів було засновано в 1888 році в Німеччині Карлом Бенцом і Емілем Роже у Франції. До початку XX століття в Західній Європі почався підйом автомобільної промисловості, особливо у Франції. У 1893 році в США брати Чарльз і Френк Дюре заснували першу американську компанію з виробництва автомобілів "Duryea Motor Wagon Company".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запатентували перший двигун потужністю 0,5 к.с.

Протягом декількох років сотні виробників з усього західного світу стали випускати автомобілі з неймовірною кількістю різних технологій. 1905 рік став вершиною в розвитку автомобіля, більше автомобілів стало продаватися не ентузіастам, а звичайним споживачам. Швидкість автомобіля щороку зростала.

3 квітня 1885 року запатентували перший одноциліндровий двигун внутрішнього згоряння з водяним охолодженням. Потужність такого двигуна складала лише 0,5 к.с. Винахідником став німецький конструктор Готтліб Даймлер

Зараз ви читаєте новину «Таксиста арештували за їзду зі швидкістю 20 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі