понеділок, 17 серпня 2020 15:40

Священник, дівчина і дитина - біля костелу розкопали давні поховання

Священник, дівчина і дитина - біля костелу розкопали давні поховання
Давній цвинтар біля костелу святого Антонія виявили торік Фото: suspilne.media

Археологи виявили поховання XVII - XIX ст. біля костелу святого Антонія у селищі Залізці Зборівського району Тернопільської області.

Колись на тому місці розташовувався центр селища і цвинтар, який виявили торік. Нині археологам вдалося розкопати 10 людських скелетів, серед яких залишки 30-річного католицького священника, дівчинки і дитини, передає Суспільне.Тернопіль.

"Священник був похований в ризах, в сутані з нашитою бронзової іконою з емалями. Як ми вже визначили, це була Ченстоховська або Белзськая Богородиця. Так само у нього була вервиця, від якої залишилися хрестик і намистина. Бачимо класичне католицьке зображення розп'яття з відповідними символами на звороті", - повідомив археолог Василь Ільчишин.

Дівчина померла у віці близько 20 років. Мала на грудях дерев'яний хрест з прикріпленим свинцевим розп'яттям і бронзовий перстень зі скляними камінцями на пальці.

Вік маленької дівчинки оцінили у 4-5 років. Поруч знайшли бісер.

Знахідки вивчатимуть антропологи з Києва, потім їх повернуть до Залозецького краєзнавчого музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найдавніші докази спалення трупів

Нещодавно біля Маріуполя на Донеччині археологи розкопали курган віком 5 тис. років. Дослідники знайшли 9 поховань епохи ранньої бронзи. Припускають, що це предки кіммерійців

Зараз ви читаєте новину «Священник, дівчина і дитина - біля костелу розкопали давні поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі