четвер, 31 жовтня 2019 09:51

Створили відео-екскурсію руським містом, яке знищили монголи

Створили відео-екскурсію руським містом, яке знищили монголи
Показали, яким було давнє князівське місто Прикарпаття Фото: youtube

Презентували 3D екскурсію давнім українським княжим містом Звенигород.

Воно розташовувалося на території нинішнього Пустомитівського району Львівської області. У XI—XII ст. було столицею Звенигородського князівства. Відтворити зовнішній вигляд вдалось завдяки співпраці археологів, архітекторів та візуалізаторів, повідомляє "Історична Правда".

Екскурсія розпочинається з часів заснування міста в XI ст. і проводить глядача крізь часи його розквіту та загибелі під ударами монголо-татар у 1241-му. У ній можна побачити не лише вигляд княжої столиці з висоти пташиного польоту, але й "побувати" на давніх вуличках, побачити церкву та палац володаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татари з хитрістю захопили і спалили Москву 632 роки тому

3D-модель давнього Звенигорода створили в рамках проекту "Древній Звенигород: брендинг і промоція княжої столиці", який фінансово підтримав Український культурний фонд. Нині на місці археологічної пам'ятки облаштовують історико-культурний парк "Древній Звенигород", який планують відкрити у 2020-му.

Нещодавно опублікували 3D-модель давньослов'янського поселення Пліснеськ на Львівщині.

Фахівці здійснили реконструкцію структури Пліснеського археологічного комплексу впродовж VII-XIII століть. На відео продемонстрували понад 80 реконструйованих об'єктів оборонної, житлово-господарської та сакральної архітектури.

Зараз ви читаєте новину «Створили відео-екскурсію руським містом, яке знищили монголи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі