неділя, 28 лютого 2021 01:14

Створили серіал про повінь у Києві

Створили серіал про повінь у Києві
На Megogo вийшла перша серія аудіосеріалу про Куренівські трагедію. Фото: istpravda.com.ua

На медіасервісі Megogo почали випускати аудіосеріал "Куренівка: історія київського потопу".

"Наш перший аудіосеріал присвячений Куренівській трагедії. Про цю подію багато чули, але мало хто знає деталі. У аудіосеріалі ми відновили події 1961 року і розповіли історію людських доль. Що стосується саме формату аудіосеріалу – це, по суті, наративний подкаст.

В основі – повноцінна історія, документальна або художня, з детально пропрацьованим сюжетом, персонажами та подіями. У наших аудіосеріалів є режисери та акторський склад. Історії розділені на короткі серії, аби зручніше було слухати на ходу і не доводилося переривати розповідь на півслові, руйнуючи при цьому всю магію історії", – розповів директор зі стратегічного розвитку Megogo Іван Шестаков, передає "Історична правда".

Це перший український аудіосеріал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куренівську трагедію замовчували тридцять років

Над аудіосеріалом працювали близько 3 місяців. Команда проєкту спілкувалась із очевидцями аварії та експертами. Опрацьовували документи.

13 березня 1961-го в Києві сталася Куренівська трагедія, що забрала життя близько 1,5 тис. осіб. Причиною стала халатність влади. За 10 років до трагедії у Бабиному Яру почали зберігати відходи цегляних заводів - пульпу. Всього намили близько 4 млн кубічних метрів вологого ґрунту. Для його стримування мали побудувати міцну бетонну дамбу, натомість насипали земляну, що утримувала суміш до певного часу.

Зараз ви читаєте новину «Створили серіал про повінь у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі