середа, 11 вересня 2019 08:21

Сталеві конструкції торгового центру розплавились за півтори години

Сталеві конструкції торгового центру розплавились за півтори години
Протягом години і 42 хвилин обидві 110-поверхові вежі-блюзнюки впали. Фото: Reuters

Ісламські терористи захопили чотири американські пасажирські авіалайнери 11 вересня 2001 року. Два літаки направили на 110-поверхові вежі Всесвітнього торгового центру у Нью-Йорку. Після зіткнення почалась пожежа і сталеві конструкції будівлі розплавились. Вежі зруйнувались. В історію ця трагедія увійшла як "Теракт 9/11".

Всі літаки вилетіли з аеропортів у північно-східній частині Сполучених Штатів і прямували до Каліфорнії. Один спрямували на будівлю Пентагону у Вашингтоні, ще один впав у штаті Пенсільванія. Два лайнери направили у вежі комплексу Всесвітнього торгового центру. Протягом години і 42 хвилин вежі-блюзнюки впали.

Загинули близько 3 тис. людей, серед них 12 осіб з українським походженням. Більше 6 тис. - поранені. Ідентифікували лише 1671 тіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували рідкісні знімки трагедії 11 вересня 2001 року

Підозра у здійсненні найбільшого в історії теракту швидко впала на "Аль-Каїду". Її лідер Усама бен Ладен в 2004 році взяв на себе відповідальність за атаки. 2 травня 2011 року в Пакистані спецпризначенці США його вбили. Операція була санкціонована президентом Бараком Обамою.

Річницю трагедії щороку відзначають у Національному меморіальному музеї США та на місці теракту.

Опублікували рідкісні знімки трагедії 11 вересня 2001 року. Фотограф визирнув з вікна із камерою середнього формату і зафіксував, як влетів другий літак.

Зараз ви читаєте новину «Сталеві конструкції торгового центру розплавились за півтори години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі