четвер, 25 квітня 2019 08:21

Солдати відбирали годинники у перехожих

Солдати відбирали годинники у перехожих
За роки ІІ світової війни Берлін втратив мільйон жителів. Фото: www.vintag.es

Радянські війська повністю оточили Берлін 25 квітня 1945 року. У битві за місто взяли участь близько 3,5 млн осіб, 52 тис. гармат, 7750 танків та 11 тис. літаків.

На той час деякі райони в центрі міста були повністю зруйновані бомбардувавннями літаків. Околиці міста постраждали менше. В середньому в Берліні було зруйновано п'ята частина будівель, а в центрі — половина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зброя, алкоголь, годинники - що шукали радянські війська в Берліні

У битві за Берлін брали участь радянські і польські з'єднання.

30 квітня 1945 року Адольф Гітлер покінчив життя самогубством у своєму бункері під рейхсканцелярією. Після вуличних боїв в Берлін увійшли радянські війська. Перша хвиля радянських військ армії була більш дисциплінована та слухняна. Однак, друга - більше зацікавлена не в боротьбі з вермахтом, а з цивільним населення. Радянські солдати шукали в цивільних зброю, алкоголь і годинники. За відмову здавати годинник розстрілювали.

Повоєнний Берлін являв собою жалюгідне видовище. З початку війни тут загунув 1 млн жителів.

Синонімом звірства та звичок диких азіатських орд протягом багатьох років було російське слово "солдат", яке воно отримало в травні 1945 року в Берліні.

Зараз ви читаєте новину «Солдати відбирали годинники у перехожих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі