субота, 20 липня 2019 12:10

Що бачили астронавти перед посадкою на Місяць - реконструкція

Що бачили астронавти перед посадкою на Місяць - реконструкція
Lunar Reconnaissance Orbiter. Реконструкція висадки на Місяць Фото: Youtube

Єдиний візуальний запис історичної посадки модуля Аполлон-11 зробила 16 міліметрова камера. Вона була встановлена в ілюмінаторі Базза Олдрина та вела зйомку зі швидкістю 6 кадрів за секунду. Її запис є єдиним свідченням історичної посадки.

Саме через цю камеру командир місії Ніл Армстронг бачив, як апарат приземлився на Місяць. На честь 50-річчя експедиції команда LRO спробувала у високій роздільній здатності відтворити вигляд, що відкривався астронавтами у той день. Для цього фахівці скористалися зробленими апаратом знімками місячної поверхні, на які потім наклали аудіозаписи переговорів. Відео охоплює три останні і найбільш драматичні хвилини посадки, йдеться на офіційному Youtube каналі Lunar Reconnaissance Orbiter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували кількість матюків, що вживали космонавти під час польоту на Місяць

На початку відео Армстронг побачив ймовірне місце посадки на північно-східному фланзі Західного кратера. Однак, місце виявилось небезпечним для модуля, що змусило астронавта взяти ручне керування й летіти горизонтально доки не знайшов безпечне місце.

Корабель "Аполон-11" вийшов на орбіту Місяця 19 липня 1969-го. Його накрила тінь супутника й уперше за весь час польоту космонавти побачили небо, оповите яскравими зірками. Тоді ж вони втратили зв'язок із штабом у Г'юстоні.

Перед космонавтами відкрились пейзажі зворотного боку Місяця. Незабаром перед їхніми очами представ й перший схід Землі.

Зараз ви читаєте новину «Що бачили астронавти перед посадкою на Місяць - реконструкція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі