пʼятниця, 12 липня 2019 15:31

Син Хрущова прийняв громадянство США

Син Хрущова прийняв громадянство США
Сергій Хрущов вирішив жити в США Фото: 24smi.org

Радянський конструктор і вчений у галузі рекетно-космічної техніки Сергій Хрущов отримав громадянство США 12 липня 1999-го. Його батько Микита Хрущов - перший секретар ЦК КПРС очолював Радянський Союз (1953-1964) у період "холодної війни" між СРСР і США. Урочистості з нагоди набуття громадянства відбулися у залі католицької школи в Провіденсі, штат Род Айленд. При цьому чоловік зберіг російське громадянство.

1991-го його запросили до університету Брауна для читання лекцій щодо "холодної війни". Усе життя працював над написанням власних книг зі спогадами про історичні події, свідком яких був. Чоловік давав декілька інтерв'ю українським журналістам, які цікавилися його рішенням залишитись у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вуха в'янули і чавун червонів" - лексикон партійної номенклатури нагадував феню

"Батько, я думаю, нічого б не сказав, тому що переїхав тоді, коли відносини між країнами були хороші. В Америці живу, але патріот Росії. До речі, і патріотом України, і Сполучених Штатів, зрозуміло ", - міркував він в одному з них.

Чоловік досі живе і працює професором інституту міжнародних досліджень ім. Томаса Уотсона в університеті Брауна. Має синів. Старший син Микита Хрущов працював журналістом в редакції "Московских новостей". Помер в 2007 році. Молодший син Сергій - проживає в Москві.

25 лютого 1956-го перший секретар ЦК КПРС Микита Хрущов на XX з'їзді партії виступив із доповіддю "Про подолання культу особи і його наслідків". У своїй промові він вперше публічно почав говорити про сталінські репресії та бездарне керівництво у роки Другої світової війни Сталіна. Промову Хрущова називають одним із визначальних документів XX ст. у цілому та епохи "холодної війни", зокрема.

Зараз ви читаєте новину «Син Хрущова прийняв громадянство США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі