субота, 22 лютого 2020 08:20

Шамани передбачали майбутнє завдяки попкорну

Шамани передбачали майбутнє завдяки попкорну
Чарльз Кріторз у Чикаго винайшов і впровадив першу компактну і мобільну машину для виробництва попкорну. Фото: hroniky.com

Англійські колоністи Нового Світу 22 лютого 1630-го вперше попробували нову страву — попкорн, смажену кукурудзу, страву цілком звичною для місцевого індійського населення.

На території сучасної Флориди вождь племені індіанців Кводекуайн приніс англійським колоністам цілий мішок качанів кукурудзи особливого виду. Їх зерна містять крохмаль, який при нагріванні вибухає, збільшуючи в об'ємі серцевину зерна. Показав, як смажити їх на гарячому камені. Шамани індіанців так передбачали майбутнє - якщо зерна розкриваються добре, рік буде врожайним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мореплавець налякав індіанців місячним затемненням

Через двісті років поп-корн виготовляли і продавали у США та Великобританії. У 1885 році Чарльз Кріторз у Чикаго винайшов і впровадив першу компактну і мобільну машину для виробництва попкорну. Під час Великої депресії ця їжа коштувала досить дешево - 5–10 центів за мішок і стала популярною. Американці ще більше полюбили попкон, коли його почали продавати у кінотеатрах. У 1984 році був винайдений попкорн для мікрохвильових печей.

Мореплавець і першовідкривач Христофор Колумб 30 липня 1502 року вперше зустрів представників племені майя - нащадків цивілізації центральної Америки. Колумб очолив четверту експедицію з чотирьох кораблів. Допливли до острова Ямайка. Команда прожила там один рік. Аборигени спочатку приносили їм їжу та воду, але згодом перестали. Людям загрожувала голодна смерть.

Зараз ви читаєте новину «Шамани передбачали майбутнє завдяки попкорну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі