пʼятниця, 30 серпня 2019 23:15

Розкопали зброю охоронця великого князя

Розкопали зброю охоронця великого князя
Сокири носили при собі найближчі дружинники Великого князя Київського Фото: bukpravda.cv.ua

Неподалік міста Сокиряни Чернівецької області знайшли зброю часів Київської Русі. Це бойові сокири, якими більш ніж 1 тис. років тому користувались воїни великих київських князів.

"Декілька днів тому на Буковині, було знайдено цікаву історичну колекцію зброї часів Київської Русі. Це унікальна річ - такими бойовими сокирами користувались дружинники князя Володимира Великого, які ходили по Дністрі до Чорного моря та завойовували нові землі для Русі", - зазначив "Буковинській правді" історик Ігор Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історики відновили господарські будівлі Київської Русі

За його словами ця знахідка свідчить про те, що Північна Бесарабія - етнічна українська земля, й була у складі, спочатку, Київської Русі, а пізніше Галицько-Волинського князівства.

Князь Володимир Святославович почав правити у столиці Русі Києві 10 червня 978-го року. Розбудував і посилив державу, за що його назвали Великим. Новий київський правитель збирає східнослов'янські землі навколо Києва - хорватів і дулібів, вятичів і радимичів. Приєднує до володінь Русі Червенські міста - Галицькі й Волинські землі. Має великий авторитет своїх дружинників.

Зараз ви читаєте новину «Розкопали зброю охоронця великого князя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі