неділя, 14 квітня 2019 23:13

Розкопали середньовічну монастирську кухню

Розкопали середньовічну монастирську кухню
Виявили давню куню та цвинтар. Фото: socportal.info

Археологи розкопали кухню та цвинтар на території бенедиктинського абатства 13-го століття.

Середньовічні скелети були знайдені поруч з Кафедральним собором в Даунпатріку, Англія. У кухні бенедиктинського абатства 13-го століття виявили кремінний інструмент, що датується близько 7000 до н.е. Також були знайдені насіння ожини, паштети, рибні кістки і обвуглені зерна пшениці від хлібопечення, повідомляє socportal.info.

Останки маленького дитини і підлітка знаходяться серед 14 скелетів, виявлених в древньому могильнику в декількох метрах від могили Святого Патрика.

Археологи спочатку подумали, що знайшли загублене кладовищі бенедиктинских ченців. Потім вони з'ясували, що найстаріший скелет - це скелет п'яти або шестирічного дитини, яка померла майже 1000 років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У піраміді знайшли скелет дитини

Останній скелет належить молодій жінці, імовірно підлітку, похованій між 1317 і 1429 роками.

Експерти сказали, що вона страждала від важких абсцесів зубів під час своєї смерті. Вважають, що дівчина могла відправитися в монастир в пошуках ліків або молитви.

Археологи з Королівського університету в Белфасті працювали з волонтерами, щоб підготувати ґрунт для зведення точної копії собору. Фахівці знайшли стародавню глиняний посуд і кістки тварин.

Біля єгипетського міста Кресна археологи виявили незвичайне поховання. У ньому знайшли 2 мумії віком понад 4 тис. років.

Зараз ви читаєте новину «Розкопали середньовічну монастирську кухню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі