четвер, 11 лютого 2021 12:15

Розкопали могилу вампіра

Розкопали могилу вампіра
Бубонець мав сповіщати людей про вихід вампіра на полювання Фото: donday.ru

Археологи з російського міста Азов розкопали давнє поховання із металевим бубонцем. Його поклали на випадок, якщо покійний воскресне як вампір.

Учені вважають, що предмет виготовили у 1300 роках. Його прив'язали до ніг померлого, інформує портал Don Day.

"Подібна кулька була типовою для золотоординського Азаку XIV століття. Вона складалась з 2 мідних напівсфер, з'єднаних одна з одною. У поховання предмет потрапив не випадково. Могильник підготували згідно з ісламським обрядом, але наявність в ньому бубонця пов'язана з іншим набором вірувань", - зазначив археолог Андрій Масловський.

Люди вірили, що покійний, у силу якихось причин, що виникли за життя, може перетвориться на кровожерливе чудовисько та виходитиме ночами на полювання. У такому випадку під час його пересування бубонець почав би дзвонити, попереджаючи місцевих жителів про небезпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли поховання 10-річного вампіра

Недалеко від італійського міста Пьяцца Армеріна на острові Сицилія група дослідників натрапила на могилу ХІ ст. У ній лежав скелет людини, яка була жорстоко убита і похована вниз обличчям.

Скелет був абсолютно голий, на ньому не вдалося виявити ніяких слідів одягу та особистих речей. Чоловік лежав без труни потилицею вгору. Як зазначили археологи, таким способом зазвичай ховали тих людей, яких жителі вважали вампірами, щоб вони не повернулися з мертвих.

Зараз ви читаєте новину «Розкопали могилу вампіра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі