вівторок, 14 липня 2020 11:54

Розкопали людину, яку жорстоко вбили 2 тис. років тому

Археологи виявили рештки людини зі зв'язаними руками на фермі Уелвік у Бакінгемширі, Велика Британія. Припускають, що була жертвою давнього убивства.

Скелет дорослого чоловіка знаходився неподалік ритуального кола дерев'яних стовпів шириною 65 м. Його використовували у період зимового сонцестояння, як і Стоунхендж, передає Daily Mail.

Точний вік останків убитого поки невідомий, але експерти стверджують, що їм має бути не менше 2 тис. років.

"Смерть людини на фермі Уелвік залишається для нас загадкою, але відомо не так багато випадків, коли знаходять людину, що опинилася на дні канави обличчям униз, зі зв'язаними руками. Все ж ми сподіваємося, що наші остеологи зможуть пролити більше світла на цю потенційно жахливу смерть", - зазначила археолог Рейчел Вуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорожники натрапили на скелети дітей з монетами у роті

Також у місцевості знайшли свинцеву і дерев'яну труну із залишками стародавньої людини, перстень Залізного віку й золоту британську монету I ст.

Автор: dailymail.co.uk
  Археологи розкопали канаву зі скелетом людини, яку вбили понад 2 тис. років тому
Археологи розкопали канаву зі скелетом людини, яку вбили понад 2 тис. років тому
Нещодавно археологи розкопали останки 3 принесених у жертву людей під фундаментом замку Бржецлав у Чехії. Вік кісток оцінюють у 1 тис. років. Про людей нічого невідомо. Вчені мають намір встановити їхні стать, вік і походження. Археолог Мирослав Деймал припустив, що вони могли бути військовополоненими, які потрапили в рабство.
Зараз ви читаєте новину «Розкопали людину, яку жорстоко вбили 2 тис. років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі