вівторок, 06 квітня 2021 13:46

Розкопали криницю віком 2 тис. років
3

У Китаї виявили давній колодязь, який має 9 стінок
Фото: Xinhua
У Китаї виявили давній колодязь, який має 9 стінок
У Китаї виявили давній колодязь, який має 9 стінок

На півночі Китаю археологи виявили дерев'яний колодязь віком 2 тис. років.

Аналіз деревини показав, що колодязем користувалися приблизно з кінця періоду Воюючих царств у 475-221 роках до н. е. до початку династії Західна Хань 202-го до н.е. Криниця має глибину 9 м, ширина - 4,5 м. На дні виявили уламки навісу колодязя, повідомляє chinadaily.com.cn.

Криницю вирили біля стародавнього поселення Пінтаньнао, розташованого на місці сучасного міста Янцюань. Конструкція має 9 стінок. У стародавньому Китаї це число символізувало довговічність.

"Структура колодязя дев'ятигранної форми своєрідна, технологія дерев'яної кладки вишукана. Його відкриття має велике значення для дослідження технології будівництва древніх колодязів і ранніх дерев'яних будівель, а також для доповнення історичних даних про давнє селище Пінтаньнао періоду Воюючих царств", - зазначив заступник директора місцевого центру управління пам'ятками культури Чжен Хайвей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реставрували стародавню китайську колісницю

У період Воюючих царств територію Китаю поділили між собою різні правителі. Вони воювали один з одним. 221 року правитель царства Цинь Ін Чжен підпорядкував і об'єднав сусідні землі під своєю владою.

У південно-західній провінції Китаю Сичуань археологи виявили частину золотої маски. Знахідці близько 3 тис. років. Її виявили у ямі для жертвопринесень.

Зараз ви читаєте новину «Розкопали криницю віком 2 тис. років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі