вівторок, 14 липня 2020 17:29

Робітники натрапили на залишки давнього палацу

Робітники натрапили на залишки давнього палацу
Археологи стверджують, що підлога, ймовірно, складала частину подвір'я палацу. Фото: bbc.com

Робітники натрапили на частину давнього палацу ацтеків у центрі Мехіко. Виявили підлогу з базальтових плит під час реставрації історичного ломбарду Насьйональ Монте де П'єдад.

Археологи переконані, що колись на тому місці стояв палац правителя Ашаякатля, а виявлена підлога устилала його подвір'я, передає BBC.

Після падіння імперії ацтеків у палаці жив іспанський конкістадор Ернан Кортес. Коли будівлю зруйнували, то матеріали з неї використовували повторно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли місто, де зародилася золота лихоманка

Ашаякатль правив ацтеками у 1469-1481 роках і був батьком Монтесуми II - останнього правителя. 1521 року конкістадори на чолі з Кортесом обложили та зруйнували столицю імперії Теночтітлан, зокрема і великі палаци.

Наприкінці 2019 року археологи виявили залишки великого палацу майя у джунглях Мексики. Переконані, що належав еліті загадкової цивілізації. Руїни будівлі мали висоту 6 м, довжину 55 і ширину 15 м. Дослідники зазначили, що використовували його протягом 2 історичних періодів.

Зараз ви читаєте новину «Робітники натрапили на залишки давнього палацу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі