Ексклюзиви
четвер, 16 жовтня 2014 19:30

Просто краса, краса, краса - як виглядали українці 100 років тому
14

Подруги
Дівчата з дукачами
Фото з веретеном
Старий і дівчина
Ніч така місячна...

"Тільки малоросіянки та парижанки вміють вдягатися зі смаком! Ви не повірите, як чарівно вбираються дівчата, парубки теж ладно. Це дійсно народний, зручний і граціозний костюм, дарма що здоровенні чоботи. А які дукати, моніста!!! Головні пов'язки, квіти!! А які лиця!!! А яка мова!!! Просто краса, краса і краса!!!" - писав художник Ілля Рєпін.

Основні елементи українського народного вбрання були сформовані ще в княжі часи та пізніше майже не змінювалися. Одяг українців залежав від місця проживання та матеріального становища населення. За місцевістю можна вирізнити і особливості одягу певних регіонів України, таких як: Волинь, Поділля, Полісся, Покуття, Гуцульщина, Бойківщина, Лемківщина, Слобожанщина, Полтавщина та власне Подніпрянська Україна. Одяг поділявся на святковий і буденний, зимовий і літній.

Сьогодні ми пропонуємо вам ознайомитися, як одягалися на Київщині 100 років тому. На світлинах представлений переважно жіночий святковий одяг, що включав у себе й прикраси, дукачі та намиста.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Просто краса, краса, краса - як виглядали українці 100 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути