середа, 19 червня 2019 15:30

Продали за $5 млн - англійці виявили вдома чашу китайського імператора
6

У Китаї продали унікальну чашу імператорів династії Цін
Фото: www.dailymail.co.uk
У Китаї продали унікальну чашу імператорів династії Цін
У Китаї продали унікальну чашу імператорів династії Цін
У Китаї продали унікальну чашу імператорів династії Цін
У Китаї продали унікальну чашу імператорів династії Цін

Бронзову чашу китайських імператорів продали за $5 млн. Нею володіла англійська родина. Довгий час люди не здогадувалася про її справжню цінність, використовували для зберігання тенісних м'ячів.

Реліквія передавалася з покоління в покоління понад 100 років. Тоді чашу повезли до британського аукціонного будинку. Там її відхилили як нікчемну імітацію XIX ст. Весь час родина зберігала у ній тенісні м'ячики.

У сім'ї були й інші антикварні предмети, тому вони запросили фахівчиню з азійського мистецтва Реджи Прейсверк. Коли вона побачила чашу, "її очі ледь не вискочили з голови", повідомляє The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали раритетні фото китайців зі збірки американського колекціонера

Спеціалістка взяла її для проведення дослідження і встановила, що це китайське кадило, виготовлене з золоченої бронзи. Використовувалось для найважливіших імператорських посилок. Виріб створили за династії Цін близько 1700-го.

Позолочені ручки чаші зроблені у вигляді голови фенікса. Центр вінчає квітка півонія. У стародавньому Китаї ці символи означали щастя і процвітання.

Чашу взяли на аукціон до Гонконгу. Початковий лот встановили на 40 тис. фунтів.

"Продавці були задоволені оціночною ціною, але коли ми взяли її в Гонконг, люди дуже дививулися. Це був найкращий предмет на ярмарку", - кажуть представники родини.

У музеї Гуандун у Китаї відкрилася виставка "Морський шлях: Наньхай I - корабельна катастрофа і морська торгівля в Південній династії Сун". Головні експонати виставки - сам корабель і речі, які він перевозив.

На борту судна та на дні довкола нього було знайдено 13 тис. виробів із китайського фарфору, 17 тис. мідних монет. Також вишукані золоті прикраси та скелети людей.

Дослідники вважають що причиною затоплення стало перевантаження корабля.

Зараз ви читаєте новину «Продали за $5 млн - англійці виявили вдома чашу китайського імператора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі