четвер, 20 червня 2019 12:39

Продали револьвер, із якого застрелився Ван Гог

Автор: theartnewspaper.com
  Пістолет яким застрелився Ван Гог продали за € 162.5 тис.
Пістолет яким застрелився Ван Гог продали за € 162.5 тис.
Пістолет, із якого застрелився художник Вінсент ван Гог, продали 19 червня на аукціоні Drouot у Парижі за € 162 тис. Початкову ціну зброї встановили в діапазоні від € 40 тис. до € 60 тис. Лот описали як "найвідомішу зброю в історії мистецтва". Ім'я нового власника не назвали.

Продала револьвер художниця Режин Тагліана, донька Роджера і Мішелін Тагліанів. 1952-го вони купили кафе, де Ван Гог поселився 1890-го. Сам пістолет знайшли близько 1960-го у землі відразу за замком в Овер-сюр-Уазе. Це село знаходилось на півночі від Парижа. Саме там художник провів свої останні 70 днів, про це повідомляє Theart newspaper

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили таємницю картини Пікассо

Аукціонний дім указує, що такі подробиці, як калібр, рік випуску, місце, де знайшли револьвер, та інше, що дозволяє досить впевнено говорити, що йдеться саме про ту зброю, з якої застрелився всесвітньо відомий художник.

Відкриття пістолета вкотре піднімає питання про те, чи вчинив Ван Гог самогубство, чи був убитий.

"Якби це було вбивство, чому пістолет опинився в полі, чекаючи, щоб його відкрили? Будь-який вбивця хотів би приховати зброю належним чином, а не просто покласти на землю. Але якщо б Ван Гог натиснув на спусковий гачок, він би мимоволі скинув зброю, це пояснює, чому вона лежала дуже близько до поверхні майжеза 70 років", - зазначають у музеї Ван Гога в Амстердамі, Нідерланди.

Паризький аукціонний дім продає револьвер, із якого застрелився голландський художник Вінсент ван Гог. 7-міліметровий пістолет буде виставлений на продаж на аукціоні мистецтв 19 червня. Його оцінюють орієнтовно в 60 тис. євро. 1965-го пістолет знайшов на полі фермер. Нібито там 1890-го Ван Гог вистрілив собі у груди і помер за 2 дні. Револьвер перебував серед експонатів у музеї Ван Гога в Амстердамі.

Зараз ви читаєте новину «Продали револьвер, із якого застрелився Ван Гог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі