четвер, 13 серпня 2020 08:20

Привітати космонавтів прийшли десятки тисяч людей

Привітати космонавтів прийшли десятки тисяч людей
Космонавти їхали у відкритому авто вулицею Бродвей у Нью-Йорку разом з мером та генсеком ООН. Фото: www.gettyimages.com

У Нью-Йорку 13 серпня 1969-го влаштували парад на честь космонавтів, які повернулися з Місяця. Їх вітали десятки тисяч людей.

До висадки на Місяць США готується з 1961 року. Хочуть випередити Радянський Союз в освоєнні космосу. Місячну програму називають "Аполлон". В екіпаж "фінального Аполлону" обирають досвідчених льотчиків-випробувачів – однолітків Ніла Армстронга, Майкла Коллінза і Едвіна Олдріна з-поміж 200 претендентів. 16 липня о 9-32 з космічного центру імені Кеннеді, штат Флорида стартувала до Місяця ракета "Аполлон-11". Через чотири дні Ніл Армстронг ступив на поверхню Місяця. Пряму телевізійну трансляцію показували у 33 країнах світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA показала ракету для польоту людини на Місяць у 2024 році

Команда повернулася на Землю за 8 діб. Через три тижні карантину і відпустки у серпні астронавтів як героїв зустрічали в американських містах. Кожному уряд США надав Почесну медаль Конгресу за освоєння космосу.

13 серпня Ніл Армстронг, Майкл Коллінз і Едвін Олдрін їхали у відкритому авто вулицею Бродвей у Нью-Йорку разом з мером та генсеком ООН. Пізніше чоловіки зізналися, що різнокольорового конфетті було так багато, що вони майже нічого не бачили, а яскраві блискітки були навіть у білизні. Чоловікам вручили ключі від міста і влаштували вечірній прийом.

Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору встановило останній двигун на ракеті для польотів на Місяць. Четвертий двигун RS-25 встановлено на першому ступені надважкої ракети-носія SLS. В 2024 році планується здійснити запуск пілотованого корабля Orion на Місяць

Зараз ви читаєте новину «Привітати космонавтів прийшли десятки тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі