четвер, 08 серпня 2019 11:03

Принесені в жертву вівці та ювелірні прикраси - розкопали поховання жінок-воїнів

Археологи виявили 25 гробниць древніх воїнів неподалік міста Сьюдад-Реаля, Іспанія. У 2-х із них знайшли поховання воїнів-жінок. Усі гробниці належать племені іберійців - давніх жителів Іспанії. У протистоянні з ними загинув карфагенський полководець Гамількар Барка - батько Ганнібала.

Могильник знаходиться на холмі Аларкос і датується III ст. до н.е. Тоді у 228-му до н.е. у протистоянні з племенем оріссів загинув Гамількар, пише газета El Pais.

Автор: Universidad de Castilla-La Mancha
  Гробниця іберійського аристократа знайдена в Іспанії
Гробниця іберійського аристократа знайдена в Іспанії

Із 25 поховань два належало воїнам-жінкам. Поруч із ними знайшли зброю. Інші поховання супроводжувались обрядовими предметами: кінською збруєю, ювелірними прикрасами, елементами зброї. Дослідники повідомляють, що у могильнику знайшли кістки 222 овець - їх приносили у жертву при похованні.

Також у могильнику виявили спеціальні посудини із прахом - за давньою іберійською традицією, так ховали племінних аристократів. Свідченням поховання вождя племені є гробниця, складена з величезних обтесаних кам'яних блоків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пустелі знайшли сліди невідомої цивілізації

"Ми не можемо встановити, коли конкретно були вбиті ці ібери, але дуже приємно представити, що вони або були разом із карфагенянами, або боролись проти них на стороні племені оріссів", - зазначив історик Давид Родрігес.

Автор: Universidad de Castilla-La Mancha
  Жахливі іберійські мечі фалькати, знайдені у жіночих похованнях в Іспанії
Жахливі іберійські мечі фалькати, знайдені у жіночих похованнях в Іспанії
Автор: livejournal.com
  Вигляд відреставрованої фалькати, яку кували іберійці
Вигляд відреставрованої фалькати, яку кували іберійці
Свинцевий саркофаг давньоримської епохи виявили археологи-медієвісти в історичному центрі Гранади, Іспанія. Розкопки проводили під будівлею Вілламена. Це сучасний будинок, в якому знаходиться банк і житловий комплекс. Поруч із будівлею розташовується Гранадський собор, який довгий час слугував тюрмою іспанській інквізиції. Археологи шукали середньовічні предмети.
Зараз ви читаєте новину «Принесені в жертву вівці та ювелірні прикраси - розкопали поховання жінок-воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі