субота, 08 червня 2019 09:10

Презентували пилосос з ручним приводом

Перший у світі пилосос запатентував 8 червня 1869-го американський винахідник Айвз Макгаффні. Прототип отримав назву Whirlwind - "Вихор". Макгаффні вперше представив його на Чиказькій виставці.

Прилад отримав неабияке зацікавлення публіки. Сам пилосос був легким, але не зручним. У конструкції пилососа винахідник використав ремінний привод з щіточним вентилятором. Він був приєднаний до ручки, яку потрібно було самостійно обертати. Пилосос мав великий мішок для збору пилу.

Автор: Вікіпедія
  Американець Айвз Макгаффні запатентував перший пилосос 1869-го
Американець Айвз Макгаффні запатентував перший пилосос 1869-го

Кошти вилучені від перших продаж та місцевого спонсорства Айвз вклав у власний бізнес. Заснував бостонську компанію, яка реалізовувала пилососи по $25 за одиницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У коробці з-під пилососа знайшла сім тисяч доларів"

Згодом стороння компанія Hoover почала вдосконалювати "Вихор" та створила перший електричний пилосос. Модель коштувала $60 і користувалася великим попитом у домогосподарок. Компактні пилососи Hoover Whirlwind можна придбати й сьогодні.

Перша ідея пилососа належить американцю Даніелю Хессону. У 1860 році він отримав патент на механічний пристрій. В ньому крутилися щітки, були вентилятори для створення повітряного потоку. Порох збирався не в мішок, а у дві водяні камери. Він був виготовлений в єдиному екземплярі і ніколи не вироблявся в промислових масштабах.

Зараз ви читаєте новину «Презентували пилосос з ручним приводом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі