субота, 16 листопада 2019 18:53

Презентували книжку про журналіста, який писав про Голодомор

Презентували книжку про журналіста, який писав про Голодомор
Презентували книгу "Ґарет Джонс. Ціна правди". ФОто:

У Києві в музеї Голодомору-геноциду презентували книгу видавництва "Жнець" "Ґарет Джонс. Ціна правди".

До видання увійшли вибрані статті та хроніка життя британського журналіста, який розповів світу про Голодомор в Україні, повідомляє Укрінформ.

"Ми можемо вчити багато теоретичних історій, але потрібно обов'язково прочитати "Ґарет Джонс. Ціна правди", щоб відчути ці тексти, які засвідчують, як треба поводитися в дуже складних ситуаціях", - сказала доцент кафедри видавничої справи та редагування Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Ярослава Прихода.

Джонс на власні очі бачив Голодомор в Україні. У 1933 році він організував прес-конференцію у Берліні, де розповів світу про сталінський режим. Прорадянський журналіст Волтер Дюранті надрукував кілька замовних матеріалів, в яких заперечував факт Голодомору. Джонс й далі продовжував публікувати статті про голод в Україні.

"Ми багато чого не знаємо, але це був такий час, коли не кожен мав сміливість таке розповісти. Знання політичної ситуації, вміння розповісти про цю ситуацію. У нього надзвичайно гарний стиль, у нього треба вчитися, він лаконічний, і його тексти просто надзвичайні", - наголосила Прихода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст викриває правду про сталінські злочини та "радянську утопію" в українському фільмі "Ціна правди"

Книга видана українською та англійською мовами. В її основі книги бакалаврський книжковий проект студенток Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Валентини Пасічної та Олени Тищук "Журналіст Ґарет Джонс".

6 фільмів увійшли до програми 19-го фестивалю "Нове британське кіно". Пройде у столичному кінотеатрі "Жовтень" з 28 листопада до 4 грудня. Фільмом відкриття стане історична драма про Голодомор 1932-1933 років "Ціна правди" спільного виробництва України, Польщі та Великої Британії. Дія відбувається 1933-го. Валлійський журналіст, радник британського прем'єр-міністра Ґарет Джонс приїхав у Радянський Союз. Розслідує злочини сталінського режиму. Першим у західній пресі заявляє про штучний характер голоду в Україні, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «Презентували книжку про журналіста, який писав про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі